Tap-Tempo Modul & multiplyer

Alle Fragen rund um Bausätze uk-electronic

Tap-Tempo Modul & multiplyer

Beitragvon therealfindo » Do 12 Sep, 2013 12:35

Hi,

erstens, sorry fuer meine schlecht Deutsch!

Also, ich moechte ein delay bauen (z.B. Deep Blue) und dazu die Tap-Tempo Modul benutzen. Was ich nicht verstanden aber, ist wie es geht mit subdivision \ multiplyer ( e.g. dotted eights). Ist dass beim 'Time' Poti gemacht? Oder, kann ich ein schalter ein bauen die zu wahlen (was mir bestens gefaehlt).

Vielen Dank, ich hoffe die Frage macht Sinn.. ich kann das auch auf English fragen, wenn nicht..

LG
therealfindo
 
Beiträge: 3
Registriert: Do 12 Sep, 2013 12:30

Re: Tap-Tempo Modul & multiplyer

Beitragvon Uwe K. » Do 12 Sep, 2013 12:43

Hi,
I hope that's help you:


If the Tap button is pressed, turning the potentiometer slowly.
When changing from one to the other Multiplierer the LED starts to flash.
1x >>>> blink: x1 (far left)
2 flashes >>>> x1, 333
3x >>>> blink: x2
4x >>>> blink: x4

regards Uwe
Weniger ist manchmal mehr
Uwe K.
Administrator
 
Beiträge: 640
Registriert: Sa 22 Sep, 2007 13:35
Wohnort: Wanzleben -Börde-

Re: Tap-Tempo Modul & multiplyer

Beitragvon therealfindo » Do 12 Sep, 2013 14:00

Uwe K. hat geschrieben:Hi,
I hope that's help you:


If the Tap button is pressed, turning the potentiometer slowly.
When changing from one to the other Multiplierer the LED starts to flash.
1x >>>> blink: x1 (far left)
2 flashes >>>> x1, 333
3x >>>> blink: x2
4x >>>> blink: x4

regards Uwe


Thanks Uwe!

Does it recall the setting when powered off and on?

Do you have an idea if it would be possible to mod the circuit so this is chosen with a tip switch?
therealfindo
 
Beiträge: 3
Registriert: Do 12 Sep, 2013 12:30

Re: Tap-Tempo Modul & multiplyer

Beitragvon Uwe K. » Do 12 Sep, 2013 16:12

HI,
The settings are not stored if you powered off, but i asked the programmer Dirk :-D
What do you mean with tip switch :roll:

I have the answer from dirk:
The multiplier is stored in the internal eeprom. Speed ​​/ Time is read each time from the pot.

regards Uwe
Weniger ist manchmal mehr
Uwe K.
Administrator
 
Beiträge: 640
Registriert: Sa 22 Sep, 2007 13:35
Wohnort: Wanzleben -Börde-

Re: Tap-Tempo Modul & multiplyer

Beitragvon therealfindo » Fr 13 Sep, 2013 07:19

Uwe K. hat geschrieben:HI,
The settings are not stored if you powered off, but i asked the programmer Dirk :-D
What do you mean with tip switch :roll:

I have the answer from dirk:
The multiplier is stored in the internal eeprom. Speed ​​/ Time is read each time from the pot.

regards Uwe


Thanks!

By tip switch (kippenschalter?) I mean for example something like on the TC Elec. Flashback (up the top):
http://audiopremier.com.br/wp-content/u ... ropped.png
a selector switch to choose the subdivision without having to press the tap switch to select it.. Is this mod possible?

Thanks!
therealfindo
 
Beiträge: 3
Registriert: Do 12 Sep, 2013 12:30

Re: Tap-Tempo Modul & multiplyer

Beitragvon Uwe K. » Fr 13 Sep, 2013 09:56

Hi,
No, this it's not possible, why all funktions are made by software over one pin.
The TC flashback use a DSP Chip not a cheap PT2399 with a Tap mod :-D

regards Uwe
Weniger ist manchmal mehr
Uwe K.
Administrator
 
Beiträge: 640
Registriert: Sa 22 Sep, 2007 13:35
Wohnort: Wanzleben -Börde-


Zurück zu FAQ's für Kit's und Bausätze

Wer ist online?

Mitglieder in diesem Forum: 0 Mitglieder und 1 Gast

cron

x